måndag 14 mars 2011

EN KVINNA- ÖVER HUNDRA FRISYRER



Har du en moster som haft samma frisyr i evigheter? Eller kanske en väninna som vägrar klippa sig och envisas med att ha ett långt, slitet hår? Forskare har nu placerat dessa kvinnor i ett minoritetsfack efter att nya undersökningar visat att kvinnor under tiden de är mellan 13 och 65 år gamla byter frisyr i snitt två gånger per år. Det kan vara allt från små förändringar i klippningen till drastiska klipp- och färgförändringar, men kontentan är att kvinnor i genomsnitt har 104 frisyrer under nämnda 52-åriga period.
De flesta frisörer kan nog skriva under på att merparten av deras kvinnliga kunder förändrar sin look lite men ofta snarare än att göra drastiska förändringar.
En studie där 3000 kvinnor tillfrågades visade att 58 % planerade att förnya sin frisyr inom en snar framtid, och av dessa planerade 56 % att konsultera sin frisör.
Kvinnor verkar alltid kunna finna en anledning till att förändra frisyren, men hur motiveras alla dessa förändringar?
Det visade sig att 44 % av de tillfrågade kvinnorna ändrar sin frisyr på grund av tristess, och nästan en tredjedel gör någon form av förändring då de avslutat ett förhållande. Ytterligare tillfällen som angavs för frisyrbyte var i samband med födelsedag (16 %), efter att ha fött barn (15 %) och helt enkelt för att täcka gråa går (17 %).
Samma kvinnor fick också frågan om vilka frisyrer de haft, och så här har majoriteten av studiegruppen sett ut under åren: 69 % har någon gång haft lugg, 65 % har haft en bob och 61 % har någon gång haft en lång, uppklippt frisyr. Inte speciellt förvånande kanske? Färgvalen bjöd inte heller på några större överraskningar. På första plats kom mörkbrun, och näst vanligast var mörkt honungsblond.
Blont och brunt tycks vara de färger man känner sig tryggast i, men om man har 104 försök på sig, varför inte prova något helt nytt då och då? Rött är hett just nu, allt från diskret kopparblont till stoppljusrött. Det enda du behöver göra är att rådfråga din frisör, som vet vilken nyans som passar just dig!
Frisyrer


Inlägget är lånad ifrån Mirroronline
Läs hela inlägget här.
http://mirroronline.se/2011/03/10/en-kvinna-%e2%80%93-over-hundra-frisyrer/?backlink=amF2YXNjcmlwdDpoaXN0b3J5LmdvKC0xKTs=

Love, Modellsalongen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar